Stoffen en andere benodigdheden

Stoffen

Ik gebruik deze stoffen om vlaggen mee te maken.

Voor de tunnel gebruik ik ook weleens bedrukt/versiert taft of andere niet doorzichtige stof zodat je de gele pvc buis niet ziet. 

Links in het menu zie je link staan en daar staan de linken waar ik mijn inkoop doe voor stof, hout en pvc buizen.

 

Lamé Folie 

1749

Schitterende metaalachtige stof. Het beste kan je deze 2x omvouwen en naaien. Met de lockmachine gaat de stof kapot. Deze stof is de duurste stof. In allerlei kleuren te verkrijgen behalve wit in Nederland.

Lamé Stretch

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze metaalachtige stof is glad vergeleken met lamé folie en is zoals het al zegt stretch. het is dus elastisch en niet geschikt om vlaggen mee te maken omdat dat niet lekker zwaait. Je kan met deze stof heel goed afbeeldingen zoals bijvoorbeeld de Leeuw en de Adelaar en Duif ect ect mee maken en die op de vlag naaien.

Satijn

482568

Satijn is aan 1 kant glanzend en aan de andere kant dof. Zelf gebruik ik liever deze stof voor kinder vlaggen dan voor volwassenen. Ook hier kan je mooi afbeeldingen mee maken voor op de vlag, ook tunnel kan je ermee maken. Advies, dubbel is steviger.

Organza

purple-crystal-organza-fabric-142-145cms-74-p

Organza is de goedkoopste stof en je hebt 2 soorten. soepele en stugge. Deze koop ik naast online ook weleens op de markt. Kijk wel naar de kwaliteit als je ermee gaat locken want soms scheurt de stof. Rolzoomen is geen probleem. Je hebt allerlei mooie kleuren en tinten en je hebt ook de two tone organza waarin 2 kleuren in de stof zijn geweven. 

Taftzijde/ Kreuk

foto_stof_222

Deze stof Taft maakt mooie geluiden tijdens het vlaggen. als je met een groep vlagt waarin iedereen met taft zwaait dan klinkt dat zo mooi en machtig. Taft kan je locken en naaien. Het liefst naai ik nog voor de zekerheid na het locken zodat de naad stevig zit en niet scheurt van de stof omdat je met deze stof ook hard kan zwaaien. Je kan er ook tunnels mee maken. Je kan er ook een tas van maken om je vlaggen in te bewaren.

Kant

satin-lace-2928171

Kant wordt vaak gebruikt als tweede laag en hoeft niet gelocked te worden. Let op, Wel goed recht en netjes knippen. Ook allerlei kleuren en met of zonder gouden/zilveren versiersel erin.

Paillettenbanden 

w2-elastische-pailletten-band-12mm-hologram-goud

Paillettenband koop ik meestal op de lokale markt en je kan ook online kopen. Ik gebruik bij vlaggen die met de stok worden gemaakt meestal een paillettenband bij de tunnel. Je hebt heel veel soorten qua breedte, vorm en kleuren.

Andere benodigdheden 

Houten stok

683038-02-l

Houten bal

t_ra6117000

Houten ballen zijn er met en zonder gat te vekrijgen. Met gat is makkelijker omdat hij dan voorgeboord is zodat je makkelijker het gat groter kan boren om de houten stokken in te lijmen met lijmpistool of houtlijm. Boven de vlag is de bal kleiner van maat dan in je hand. Er zijn ook kleinere ballen voor kinderen.

Doorzichtige pvc buis

transparante Buis-280x250

Deze doorzichtige buis gebruik ik bij de nieuwe vlaggen waarin hij wordt ingenaaid en waar ik ook organza bij gebruik zodat je hem bijna niet ziet.

Gele/gewone pvc buis

index

Deze buis kopen kan je gewoon bij de bouwmarkt kopen. Deze buis gebruik je als je een om de stok draaiende vlag wilt. Dus de houten stok doe je door de pvc buis.

Klittenband

l1-klittenband-20mm-licht-roze

Klittenband gebruik je om de gele pvc buis om je tunnel en buis aan elkaar te bevestigen. in de tunnel met naaien en op de gele pvc buis met pistoollijm